Für Rezept in Deutsch bitte HIER klicken:
This stunning dessert tastes as good as it looks! It does not need much ingredients, all it takes is a sheet of puff pastry, fresh strawberries, strawberry liqueur (optional), some melted butter, powdered (icing) and vanilla sugar. The result will be fantastic, puff pastry in combination with strawberry flavour is heaven on earth!:)
Strawberry Puff Pastry Roses
Ingredients:
(yields 6 puff pastry roses)
300g puff pastry
200 g fresh strawberries
1 tsp melted butter
1 pack vanilla sugar
powdered sugar
3-4 tsp strawberry liqueur (optional)
Method:
1. Wash, slice strawberries. Put aside.
2. Roll out the puff pastry into a rectangle. Sprinkle it with powder sugar.
3. Cover pastry evenly with sliced strawberries, then sprinkle with powder sugar and vanilla sugar (up to your taste), sprinkle some strawberry liqueur on strawberries (optional*), leave the beginning and ends empty.
4. Cut rolls (3-4 cm, depending on the size of strawberries), roll them up, then put them cut side up on the parchment sheet, form roses with your finger tips. Be sure to wrap the ends carefully; it works best if you put your finger tips into water and then slightly wet the pastry ends, and squeeze.
5. Cover roses tips with melted butter.
6. Bake in preheated oven at 180° C/ 350 F for 15-18 minutes, when golden brown.
7. Let cool for 5 minutes, spinkle with powder sugar before serving.
Ne mogu vam reći koliko uživam u proljeću, nakon duge i tmurne zime nema sretnije osobe od mene sad kad vani sve cvjeta, i maksimalno uživam da svoje slobodno vrijeme provodim vani. Lijepo i sunčano vrijeme treba iskoristiti, zar ne? Malo sam zapostavila blog, ali se nadam da mi nećete zamjeriti, obećavam poboljšanje :-) Danas vam predstavljam desert koji će uljepšati svaku trpezu, uz to je jednostavno i brzo za napraviti, goste ćete oduševiti ovim jagodastim ružicama! Ovaj put sam dodala odlični domaći liker od jagode koji sam dobila na poklon od prijateljice, ali ako ga nemate ili namjeravate servirati djeci, slobodno izostavite.
Ružice s jagodama
Za 6 ružica potrebno je:
1 pakiranje lisnatog tijesta (300 g)
200 g jagoda, svježih
1 žličica otopljenog maslaca
3-4 žličice likera od jagode (po želji*)
1 vanilin šećer
šećer u prahu
Priprema:
1. Oprati jagode, isjeći na tanke kolutiće.
2. Razvući tijesto na papir za pečenje, posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.
3. Tijesto sjeći na trake i po njima poredati kolutiće jagoda, i pri tom ostaviti početak i kraj praznim. 4. Preko jagoda posuti opet šećer u prahu i liker od jagode (po želji).
5. Jagode ostaviti da prelaze preko trake da se bolje vide kad se smotaju ružice. Zarolati traku i vodom navlaženim prstima zalijepiti krajeve. Oblikovati ružice. Namazati latice otopljenim maslacem.
6. Peći u prethodno zagrijanoj peći na 180°C otprilike 15-18 minuta, dok tijesto ne dobije zlatno smeđu boju.
7. Pustiti 5 minuta da se malo ohlade, i posuti šećerom u prahu prije serviranja.
Najbolji su još topli!
Ružice ti divno izgledaju Tanja, sve pohvale! Stvarno ih moram probati, ako stigem već ovaj vikend:)
ReplyDeleteMoram ti pohvaliti blog, fotke... sve je bolji i bolji, bravo!
Pusa:)
Hvala Zondra, trudim se...:) Ako budeš isprobala, javi utiske!
DeletePozdrav :)
Fenomenalno i jednostavno.
ReplyDeleteSuper ideja, probam!
A proleće....najbolje doba
Hvala na komentaru, Senka :) Proljeće je stvarno nešto posebno, imam dojam da napokon nakon ove duge zime dišem punim plućima! Pozdrav!
DeleteJako dekorativno i ukusno, čim su jagode u pitanju. Fotke su prekrasne!
ReplyDeleteHvala Tamara :) Da, svarno su jako efektne, a s jagodama nema greške!
DeletePozdrav :)
Divno izgledaju, svojevremeno sam i sama nešto slično (sa kvascem) iako drugačije objavila na svom blogu! Krasne su...
ReplyDeleteHvala :) S kvascem su sigurno odlične, idem odmah škicnuti na tvom blogu!!
DeleteIzgleda fantastično! :)
ReplyDeletePredivne su, Tanja! Jednostavan recept a ukusan, i ruzice izgledaju divno zaista!
ReplyDeleteThanks, Sandra :) Meni su jednostavne stvari nekad i najljepše...
DeleteMa, preslatke su, kao sto kazes pravi su ukras. Super ideja.
ReplyDeleteHvala Gordana!
Deleteodlično, jednostavno i vrhunski :)
ReplyDeleteHvala ti, Tamarichka :)
DeleteJoj kako ovo očaravajuće izgleda, savršeno!
ReplyDeleteHvala Olivera! :)
DeleteIdeja je preslatka a fotke jednostavno neodoljive, zaljubila sam se u ove ruzice na prvi pogled.:)) p.s. moram ti reci da me je odusevila i tvoja stranica na Pinterestu... pravi praznik za okice, sigurno cu se vratiti jos puno puta!:)))
ReplyDeleteDrago mi je da ti se dopadaju :) Što se Pinteresta tiče, navukla sam se opasno... ;)
DeleteSjajna ideja! Lisnato tijesto uvijek imam u zamrzivacu, upravo iz razloga sto je tako upotrebljivo za bilo kakvu vrstu brze i lijepo-izgledajuce hrane.
ReplyDeleteBaš tako, Jasna, i ja uvijek imam lisnatog tijesta u zamrzivaču, u slučaju da mi nešto brzinski zatreba! Pozdrav :)
DeleteSehr gut!
ReplyDeleteDanke schön!:)
DeleteRužice su prekrasne, a s jagodama se ne može pogriješiti, mora da su odlične :)
ReplyDeleteHvala :) Slažem se u potpunosti, s jagodama nema pogreške! :)
DeleteBaš su privlačne i šta ćeš bolje: jednostavno, brzo, fino.
ReplyDeleteHvala Katarina!
DeleteMoram pohvaliti: odlične slike. Bravo!
ReplyDeleteHvala, ma novi fotoaparat čini čuda! :)
Deletedivnoooo! ovo je tako dekorativno!
ReplyDeleteDa, jako su efektne, mene svaki put oduševe svojim izgledom... Hvala na komentaru Nevena!
DeletePrekrasno :)
ReplyDeleteHvala!
DeleteJao Tanja, ružice su prelepe. Tako jednostavne a tako savršene.
ReplyDeleteHvala Zoka!:)
DeleteOMG Tanja!!! I am going to make this REAL soon!!! Puff pastry is my kind of baking (unfortunately that's pretty much it), so I'm glad you share this recipe so that I can try making it! My daughter will especially love it. I can impress my family with these beautiful & yummy roses. LOL!
ReplyDeleteLOL, Nami you always put a smile on my face with your comments, thank you for that! :) I am sure your puff pastry roses will impress your family, for sure! They really are so simple to make, so try it out, you won't be dissapointed! And if you do, please let me know how they turned out for you!
Deleteprekrasne ružice, radila sam vrlo slične s jabukama i baš su ukras svakoga stola1
ReplyDeleteOdlična ideja s jabukama, moram isprobati!!! Hvala Tamara :)
DeletePredivne ruzice i vrlo dekorativne, pa jos sa jagodama...Slike su tako nezne, prelepe... Sve mi se dopada.
ReplyDeleteHvala Nataša, drago mi je da ti se dopadaju :) Pozdrav!
DeleteTanja, ovo izgleda kao umjetničko djelo! Jako mi se dopadaju - jagode su mi omiljene voćke pored trešanja :) Jel možda imaš novi fotić? Jer slike su fantastične u zadnje vrijeme, tako pune svjetla i oštrine, baš predivne!
ReplyDeleteHvala draga Majo :) Da,imam napokon novi fotoaparat, napokon sam kupila DSLR kamericu!
DeletePrelepo izgledaju! Zaista su dekorativne!!! :)
ReplyDeleteHvala Miki!
DeleteHi Tanja, I'm new to your blog but wanted to tell you that your roses are beautiful! :)
ReplyDeleteThank you Laura for commenting! And Welcome!:)
DeleteThis is the greatest thing I have seen today! These seem so easy, yet so good! :)
ReplyDeleteSorry I have missed quite a few of your posts my friend
ReplyDeleteI will second Nami, my daughter will love this especially because she is old enough to make these on her own "I'll handle the oven part but she can do the rest"
Your photography is breath taking, I was always in love with your pictures and styling but you are now even more talented and your pictures like something in a gourmet magazine
What a great idea! Those puff pastry roses are so pretty. Marvelous.
ReplyDeletecheers,
Rosa
These are so beautiful! What a lovely idea for a party:-) They sound delicious! Hugs, Terra
ReplyDeleteDivan i jednostavan desert a opet tako neodoljiv u svojoj jednostavnosti.
ReplyDeleteOvo je jednostavno savršeno. Divim im se već neko vrijeme! A mislim da ću uskoro i isprobati! :)
ReplyDeleteBeautiful, perfect for an afternoon nibble or a Sunday Brunch!
ReplyDeleteOhhh, die sehen ja wahnsinnig schön aus. Fast gar zu schön um gegessen zu werden... =) LG Kathrin
ReplyDelete...ajme kako je samo ovo prekrasno...toliko jednostavno...sigurno ukusno...i prelijepo za oko... divota!!!... ovo ću morati uskoro isprobati...ionako često imam lisnato tijesto u zamrzivaču...:)
ReplyDeleteWonderful little valentines treats and they are so easy to make. Thanks for sharing Tanja!!
ReplyDelete