2012-04-19

Strawberry Puff Pastry Roses~ Ružice s jagodama



Für Rezept in Deutsch bitte HIER klicken:

This stunning dessert tastes as good as it looks! It does not need much ingredients, all it takes is a sheet of puff pastry, fresh strawberries, strawberry liqueur (optional), some melted butter,  powdered (icing) and vanilla sugar.  The result will be fantastic, puff pastry in combination with strawberry flavour is heaven on earth!:)


Strawberry Puff Pastry Roses

Ingredients:

(yields 6 puff pastry roses)
300g puff pastry
200 g fresh strawberries
1 tsp melted butter
1 pack vanilla sugar
powdered sugar
3-4 tsp strawberry liqueur (optional)


Method:



1. Wash, slice strawberries. Put aside.
2. Roll out the puff pastry into a rectangle. Sprinkle it with powder sugar.
3. Cover pastry evenly with sliced strawberries, then sprinkle with powder sugar and vanilla sugar (up to your taste), sprinkle some strawberry liqueur on strawberries (optional*), leave the beginning and ends empty.
4. Cut rolls (3-4 cm, depending on the size of strawberries), roll them up, then put them cut side up on the parchment sheet, form roses with your finger tips. Be sure to wrap the ends carefully; it works best if you put your finger tips into water and then slightly wet the pastry ends, and squeeze.
5. Cover roses tips with melted butter.
6. Bake in preheated oven at 180° C/ 350 F for 15-18 minutes, when golden brown.
7. Let cool for 5 minutes, spinkle with powder sugar before serving.












Ne mogu vam reći koliko uživam u  proljeću, nakon duge i tmurne zime nema sretnije osobe od mene sad kad vani sve cvjeta, i maksimalno uživam da svoje slobodno vrijeme provodim vani.  Lijepo i sunčano vrijeme treba iskoristiti, zar ne? Malo sam zapostavila blog, ali se nadam da mi nećete zamjeriti, obećavam poboljšanje :-) Danas vam predstavljam desert koji će uljepšati svaku trpezu, uz to je jednostavno i brzo za napraviti, goste ćete oduševiti ovim jagodastim ružicama! Ovaj put sam dodala odlični domaći liker od jagode koji sam dobila na poklon od prijateljice, ali ako ga nemate ili namjeravate servirati djeci, slobodno izostavite.









Ružice s jagodama

                                                                

Za 6 ružica potrebno je:

 

1 pakiranje lisnatog tijesta (300 g)
200 g jagoda, svježih
1 žličica otopljenog maslaca
3-4 žličice likera od jagode (po želji*)
1 vanilin šećer
šećer u prahu




Priprema:

1. Oprati jagode, isjeći na tanke kolutiće.
2. Razvući tijesto na papir za pečenje, posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.
3. Tijesto sjeći na trake i po njima poredati kolutiće jagoda, i pri tom ostaviti početak i kraj praznim. 4. Preko jagoda posuti opet šećer u prahu i liker od jagode (po želji).
5. Jagode ostaviti da prelaze preko trake da se bolje vide kad se smotaju ružice. Zarolati traku i vodom navlaženim prstima zalijepiti krajeve. Oblikovati ružice. Namazati latice otopljenim maslacem.
6. Peći u prethodno zagrijanoj peći na 180°C otprilike 15-18 minuta, dok tijesto ne dobije zlatno smeđu boju.
7. Pustiti 5 minuta da se malo ohlade, i posuti šećerom u prahu prije serviranja.


Najbolji su još topli!



57 comments:

  1. Ružice ti divno izgledaju Tanja, sve pohvale! Stvarno ih moram probati, ako stigem već ovaj vikend:)

    Moram ti pohvaliti blog, fotke... sve je bolji i bolji, bravo!

    Pusa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Zondra, trudim se...:) Ako budeš isprobala, javi utiske!

      Pozdrav :)

      Delete
  2. Fenomenalno i jednostavno.
    Super ideja, probam!
    A proleće....najbolje doba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na komentaru, Senka :) Proljeće je stvarno nešto posebno, imam dojam da napokon nakon ove duge zime dišem punim plućima! Pozdrav!

      Delete
  3. Jako dekorativno i ukusno, čim su jagode u pitanju. Fotke su prekrasne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Tamara :) Da, svarno su jako efektne, a s jagodama nema greške!
      Pozdrav :)

      Delete
  4. Divno izgledaju, svojevremeno sam i sama nešto slično (sa kvascem) iako drugačije objavila na svom blogu! Krasne su...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) S kvascem su sigurno odlične, idem odmah škicnuti na tvom blogu!!

      Delete
  5. Izgleda fantastično! :)

    ReplyDelete
  6. Predivne su, Tanja! Jednostavan recept a ukusan, i ruzice izgledaju divno zaista!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, Sandra :) Meni su jednostavne stvari nekad i najljepše...

      Delete
  7. Ma, preslatke su, kao sto kazes pravi su ukras. Super ideja.

    ReplyDelete
  8. odlično, jednostavno i vrhunski :)

    ReplyDelete
  9. Joj kako ovo očaravajuće izgleda, savršeno!

    ReplyDelete
  10. Ideja je preslatka a fotke jednostavno neodoljive, zaljubila sam se u ove ruzice na prvi pogled.:)) p.s. moram ti reci da me je odusevila i tvoja stranica na Pinterestu... pravi praznik za okice, sigurno cu se vratiti jos puno puta!:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopadaju :) Što se Pinteresta tiče, navukla sam se opasno... ;)

      Delete
  11. Sjajna ideja! Lisnato tijesto uvijek imam u zamrzivacu, upravo iz razloga sto je tako upotrebljivo za bilo kakvu vrstu brze i lijepo-izgledajuce hrane.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš tako, Jasna, i ja uvijek imam lisnatog tijesta u zamrzivaču, u slučaju da mi nešto brzinski zatreba! Pozdrav :)

      Delete
  12. Ružice su prekrasne, a s jagodama se ne može pogriješiti, mora da su odlične :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Slažem se u potpunosti, s jagodama nema pogreške! :)

      Delete
  13. Baš su privlačne i šta ćeš bolje: jednostavno, brzo, fino.

    ReplyDelete
  14. Moram pohvaliti: odlične slike. Bravo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, ma novi fotoaparat čini čuda! :)

      Delete
  15. divnoooo! ovo je tako dekorativno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, jako su efektne, mene svaki put oduševe svojim izgledom... Hvala na komentaru Nevena!

      Delete
  16. Jao Tanja, ružice su prelepe. Tako jednostavne a tako savršene.

    ReplyDelete
  17. OMG Tanja!!! I am going to make this REAL soon!!! Puff pastry is my kind of baking (unfortunately that's pretty much it), so I'm glad you share this recipe so that I can try making it! My daughter will especially love it. I can impress my family with these beautiful & yummy roses. LOL!

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOL, Nami you always put a smile on my face with your comments, thank you for that! :) I am sure your puff pastry roses will impress your family, for sure! They really are so simple to make, so try it out, you won't be dissapointed! And if you do, please let me know how they turned out for you!

      Delete
  18. prekrasne ružice, radila sam vrlo slične s jabukama i baš su ukras svakoga stola1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlična ideja s jabukama, moram isprobati!!! Hvala Tamara :)

      Delete
  19. Predivne ruzice i vrlo dekorativne, pa jos sa jagodama...Slike su tako nezne, prelepe... Sve mi se dopada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Nataša, drago mi je da ti se dopadaju :) Pozdrav!

      Delete
  20. Tanja, ovo izgleda kao umjetničko djelo! Jako mi se dopadaju - jagode su mi omiljene voćke pored trešanja :) Jel možda imaš novi fotić? Jer slike su fantastične u zadnje vrijeme, tako pune svjetla i oštrine, baš predivne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga Majo :) Da,imam napokon novi fotoaparat, napokon sam kupila DSLR kamericu!

      Delete
  21. Prelepo izgledaju! Zaista su dekorativne!!! :)

    ReplyDelete
  22. Hi Tanja, I'm new to your blog but wanted to tell you that your roses are beautiful! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Laura for commenting! And Welcome!:)

      Delete
  23. This is the greatest thing I have seen today! These seem so easy, yet so good! :)

    ReplyDelete
  24. Sorry I have missed quite a few of your posts my friend
    I will second Nami, my daughter will love this especially because she is old enough to make these on her own "I'll handle the oven part but she can do the rest"
    Your photography is breath taking, I was always in love with your pictures and styling but you are now even more talented and your pictures like something in a gourmet magazine

    ReplyDelete
  25. What a great idea! Those puff pastry roses are so pretty. Marvelous.

    cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  26. These are so beautiful! What a lovely idea for a party:-) They sound delicious! Hugs, Terra

    ReplyDelete
  27. Divan i jednostavan desert a opet tako neodoljiv u svojoj jednostavnosti.

    ReplyDelete
  28. Ovo je jednostavno savršeno. Divim im se već neko vrijeme! A mislim da ću uskoro i isprobati! :)

    ReplyDelete
  29. Beautiful, perfect for an afternoon nibble or a Sunday Brunch!

    ReplyDelete
  30. Ohhh, die sehen ja wahnsinnig schön aus. Fast gar zu schön um gegessen zu werden... =) LG Kathrin

    ReplyDelete
  31. ...ajme kako je samo ovo prekrasno...toliko jednostavno...sigurno ukusno...i prelijepo za oko... divota!!!... ovo ću morati uskoro isprobati...ionako često imam lisnato tijesto u zamrzivaču...:)

    ReplyDelete
  32. Wonderful little valentines treats and they are so easy to make. Thanks for sharing Tanja!!

    ReplyDelete

Thank you for visiting & leaving a comment!
Hvala na posjeti i Vašem komentaru!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...