2011-05-17

Erdbeer-Charlotte... Šarlota od jagoda

S obzirom da je sezona jagoda, nastojim ovih dana iskoristiti priliku da isprobam što više recepata s jagodama, od kojih neki već jako dugo čekaju na isprobavanje... Jučer sam pravila šarlotu od jagoda, desert jednostavan za pripremu, a takav užitak! Držala sam se manje više ovog recepta, ali sam ga malo prilagodila svom ukusu...


 Für Rezept in Deutsch bitte scrollen:





Sastojci:

0,5 kg jagoda
100 g šećera
60 ml maraskina
1 narandža
500 ml vrhnja za šlag
1 kremfix
1 puding od vanilije
piškote (1 pakovanje)






Priprema:

Jagode prerezati po pola, staviti u zdjelu, posuti šećerom, preliti s polovicom količine maraskina, staviti 20-tak minuta da odstoje. Za to vrijeme pomiješati drugu polovicu maraskina sa sokom od narandže (po želji dodati šećera). U zasebnoj posudi istuči vrhnje. Skuhati puding u loncu (malo rjeđi). U prikladnu posudu (visine 6-7 cm) obložiti piškotama i natopiti pripremljenim sokom od narandže. Onda rasporedite pripremljene jagode po piškotama, a na jagode prelijte još topli puding. Pustite da se malo ohladi. Kad se puding ohladi, stavite tučeno vrhnje preko pudinga, te stavite u frižider da se hladi najmanje 3-4 sata. Ja sam nasjekla šarlotu već nakon 2,5 sata i zato se nije još dobro stegla. Ali okus je bio fantastičan :)










Originalrezept von mir adaptiert.



Dieses Dessert ist recht einfach zu machen und schmeckt einfach fantastisch! Jetzt da die Erdbeersaison begonnen hat, nutze ich die Gelegenheit so viele Erdbeerrezepte auszuprobieren, wie nur möglich. Ach, ich und mein Mitesser lieben ja  Erdbeeren: pur, mit Zucker, ohne Zucker, in Kuchen, in Torten, als Eis, egal :)


Zutaten:


0,5 kg Erdbeeren
100 g Zucker
60 ml Maraschino
1 Orange
1 Sahnesteif
500 ml Schlagsahne (habe Cremefine genommen)
1 Pkg. Vanillepudding
1 Pkg Eierbiskotten


Zubereitung

Erdbeeren waschen, halbieren und in einer Schüssel mit Zucker, und die  Hälfte des Maraschinos hinzugeben. Ca. 30 Min. zur Seite stellen. In der Zwischenzeit die zweite Hälfte des Maraschino mit dem Saft einer frischgepressten Orange vermischen (nach Bedarf 1-2 EL Zucker hinzugeben). In einer anderen Schüssel die Schlagsahne aufschlagen, und Sahnesteif dazugeben. Vanillepudding in einem Topf kochen, etwas flüssiger belassen. Eierbiskotten in einer Keramikform (ca 6-7 cm Höhe) aneinanderreihen, auch an den Seiten, dann auf die Biskotten die Orangensaft-Maraschinomischung verteilen. Dann als zweite Schicht die Erdbeeren gleichmäßig verteilen. Über die Erdbeeren den noch warmen Pudding verteilen, dann alles etwas abkühlen lassen. Am Ende die aufgeschlagene Schlagsahne gleichmäßig  über die Pudding-Masse verteilen.
Im Kühlschrank mindestens 3-4 Stunden kühlen.


Fertig! :)





19 comments:

  1. Wow, sieht das köstlich aus, und so locker.

    ReplyDelete
  2. A joj,ovo izgleda prefino!Počele su mi dozrijevati jagode u vrtu,ali ima toliko predobrih recepata s njima,ne mogu se odlučiti što da napravim :)))

    ReplyDelete
  3. Da da sad kad su meni jagode prosle invazija recepata.Kako divno ovo izgleda.Charlotu obozavam pravim je vecinom sa ananasom ali probacu ovako kad stignu mi jagode;)To ce jos amlo znaci potrjati ali nema veze..recept je notiran:)

    ReplyDelete
  4. I ja sam ih ovaj vikend radila i svi smo oduševljeni, sve smo pojeli:)
    Prefino izgleda!
    Pusa.

    ReplyDelete
  5. Ja bih sarlotu, ali sta da radim sa citavim plehom hummingbird cake-a???:)

    ReplyDelete
  6. Joooooooj savršeno izgleda!!BRAVO TANJICE DRAGA!!Slike -odlične!!

    ReplyDelete
  7. Beautiful, delicious, wonderful!
    Where's my big spoon and start eating this irresistible cake?
    Tanya, seduce me again!!

    ReplyDelete
  8. Ohh kako ovo dobro izgleda..delicious!!!!

    ReplyDelete
  9. Imaš nagradicu kod mene....
    http://ketymartiniskuhacha.blogspot.com/
    kiss :-*

    ReplyDelete
  10. Mmmmm ... super irresistible!
    I've shared few awards with you. Please accept these :)

    http://simplysweetnsavory.blogspot.com/2011/05/candied-fruit-cupcakes-awards.html

    ReplyDelete
  11. Looks totally delicious, Tanya! I love strawberries and cream :).

    ReplyDelete
  12. Hvala SVIMA na divnim komentarima :)

    Ambreen: Thank you for the lovely Awards!!! I feel very honoured!

    Cooking Gallery: Oh, I love strawberries and cream too :) Sooo yummie ;)

    Kety Kuhacha: HVALA puno na divnoj nagradici!!! Mnogo si me obradovala!!!

    Elixir: a BIG spoon is reserved just for you!!! :))))))

    Zondra Art: Znaci, probala si? I mi smo bili odusevljeni ovim desertom, obavezno opet pravim...:)

    Melrose: Haha, prvo nek' se pojede Hummingbird cake, pa onda preporucujem da probas ovaj desert :))) Stvarno je odlican!

    ReplyDelete
  13. Ich bin begeister , ein schöner Blog und soooo Leeeeckeres ... ich komme nochmal wieder ;o)

    Lg & ein schönes WE

    Kerstin

    ReplyDelete
  14. To je prava šarlota od jagoda!! Do sada sam probala samo s kremom od čokolade i mada svima paše kombinacija čokolade-jagoda, meni je ona puno bolja s laganijim kremama :)
    Zaista divan recept :D

    ReplyDelete
  15. @Verboten gut: Vielen lieben Dank für Deinen netten Kommentar! Ich war auch schon in deinem Blog stöbern und kann nur sagen: lecker lecker!!!:) Liebste Grüße, Tanja

    @Maja: Hvala ti puno! :) Ja jos nisam isprobala varijantu s kremom od cokolade s jagodama, ali vjerujem da je i ta kombinacija jako fina! Moram definitivno isprobati :D

    ReplyDelete
  16. Šarlota od jagoda mi je kolač djetinjstva i uvijek sam je voljela. Ne znam zapravo zašto je zadnjih godina rijetko ili nikako radim.Tvoja je prekrasna, super si je napravila !

    ReplyDelete

Thank you for visiting & leaving a comment!
Hvala na posjeti i Vašem komentaru!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...