Für Rezept in Deutsch bitte scrollen:
Today I am posting a very easy but very delicious nectarine cake (egg-free). It is moist, fruity, and both adults and children love it!
NECTARINE CAKE (egg-free)
Source: inspired by my mom
Preparation time: 45 min.
Ingredients:
*175 g all-purpose wheat flower
*100 g sugar
*150 ml milk
*50 ml sunflower oil
*1,5 teaspoons baking powder
*2 teaspoons vanilla sugar
*500 g nectarines, sliced
*Powder sugar for decoration
Directions:
Combine flour, baking powder, sugar and vanilla sugar, milk and oil. Combine well.
Fill in half of the batter in a round baking pan (R-26 cm), then bake 3-4 minutes.
Take out from the oven, arrange slices of nectarines on top, and pour remaining batter over it.
Arrange the nectarines in a pattern over the batter.
Bake in a preheated oven on 220°C for about 30 minutes.
To serve, sprinkle with some icing sugar. Enjoy!
Heute poste ich einen sehr schnell und sehr leckeren Nektarinen-Kuchen (ohne Ei), welcher bei uns oft auf den Tisch kommt. Die Nektarinen können mit Pfirsichen, Sauerkirschen, Kirschen ausgetauscht werden! Sowohl Erwachsene aber auch Kinder mögen ihn. Meine zwei Neffen, die ja (eigentlich) kein Obst mögen, haben nicht aufgehört, nach Nachschub zu verlangen.:) Ein Riesenerfolg!.
NEKTARINEN-KUCHEN (ohne Ei)
Zutaten (Springform 26 cm):
Quelle: meine Mutter
Zubereitungszeit inkl. Backzeit: 45 Min.
* 175 g Mehl (Typ 480, glatt)
* 100 g Zucker
* 150 ml Milch
* 50 ml Sonnenblumenöl
* 1,5 TL Backpulver
* 2 TL Vanillezucker
* 500 g Nektarinen, in Scheiben geschnitten
* Puderzucker zur Dekoration
* 100 g Zucker
* 150 ml Milch
* 50 ml Sonnenblumenöl
* 1,5 TL Backpulver
* 2 TL Vanillezucker
* 500 g Nektarinen, in Scheiben geschnitten
* Puderzucker zur Dekoration
Zubereitung:
In einer Schüssel Mehl, Backpulver, Zucker, Vanillezucker, Milch und Öl verrühren. Gut vermischen. Die Hälfte des Teiges in eine gefettetet und ausgemehlte runde Backform (oder mit Backpapier ausgelegt) geben, dann 3-4 Minuten backen, bis sich eine dünne Haut bildet.
Aus dem Ofen nehmen, Nektarinenscheiben gleichmäßig verteilen, dann den restlichen Teig darüber gießen. Nektarinen gleichmäßig verteilen.
Im vorgeheizten Backofen auf 220 ° C etwa 30 Minuten backen.
Zum Servieren mit etwas Puderzucker bestreuen.
Ovo je jedan od starih, jednostavnih a uvijek rado viđenih kolača u našoj kući. Može se napraviti i posno, tako je i vrlo praktičan :) Trenutno su nektarine u sezoni, ali ovaj kolač jako dobro prija i sa trešnjama, višnjama, breskvama... A inače ga i rado pravim, jer je jedan od rijetkih kolača s voćem koji moja dva nećaka jedu (inače nažalost ne jedu voće ni u kojoj formi). Može da stoji i 2-3 dana i dalje bude sočan i fin!
KOLAČ S NEKTARINAMA (bez jaja)
Sastojci (za okrugli pleh R26 cm):
* 175 g brašna (tipa 480, glatko)
* 100 g šećera
* 150 ml mlijeka (ako želite posan kolač, zamijenite mlijeko vodom).
* 50 ml suncokretovog ulja
* 1,5 žličice praška za pecivo
* 175 g brašna (tipa 480, glatko)
* 100 g šećera
* 150 ml mlijeka (ako želite posan kolač, zamijenite mlijeko vodom).
* 50 ml suncokretovog ulja
* 1,5 žličice praška za pecivo
* 2 žličice vanilin šećer
* 500 g nektarine, narezane
* šećer u prahu, za dekoraciju
* 500 g nektarine, narezane
* šećer u prahu, za dekoraciju
Priprema:
Uživajte!
Izmiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer, mlijeko i ulje. Mikserom dobro izmiješajte.
Sipajte polovicu tijesta u nauljen i brašnom posuti okrugli pleh za pečenje (R-26 cm), a zatim pecite 3-4 minute dok se ne uhvati tanka korica.
Izvadite iz pećnice, rasporedite kriške nektarine na vrhu, i prelijte preostalim tijestom.
Dekorativno rasporedite nektarine po vrhu tijesta.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 ° C oko 30 minuta.
Prije serviranja pospite kolač šećerom u prahu.
Uživajte!
Ma meni je fantastičan i ja bih dodala da bi bio dobar i sa šljivama:)
ReplyDeleteSlažem se draga Snježo, bio bi sigurno i odličan sa šljivama!! :)
ReplyDeleteIzgleda famozno Tanja! Slažem se sa curama bio bi dobar i sa šljivama, trešnjama... joj kako bih sada malo tvog kolača:)
ReplyDeleteSviđa mi se što je bez jaja, super!
Pusa i lijep pozdrav:)
Oh my gosh! That looks delicious! It doesn't help at all that I am fasting and now I am drooling over your pictures. I love desserts with fruit and will have to make this before summer goes away and takes the nectarines with it!
ReplyDeleteHvala ti draga Sandra :) Ma kombinacije s voćem su (skoro) bezbrojne! Nešto mi sad mango pada na pamet, mislim da bi i to bila super kombinacija :D
ReplyDeleteSočno i fino, vjerujem da je još bolje dok je toplo!..a kombinacije, bezbroj njih mi pada na pamet, divno!
ReplyDeleteDa je sada malo ove tvoje delicije ... Odlično!
ReplyDeleteOh, what my eyes see? Beautiful, seductive, perfectly, just a dream!
ReplyDeleteTanya, your cake is amazing, first class performance!
I really am deeply impressed!
Welcome to my blog for an award ,that I share with you!!
This is so gorgeous!! I love this recipe, so simple yet utterly impressive! Great job!
ReplyDeleteUvek mi se komentar ovde negde zagubi.Sve se nesto mislim da uziva u kolacu gore;) Kad je voce zna se tu sam.Fantasticno si ga uradila:)
ReplyDeleteI Love your fruity creations Tanja, I am so happy that you are back!:)) This really looks and sounds incredibly tasty, I would love with my afternoon coffee:)
ReplyDeletelooks moist and satisfying! I need to try this before the season ends!
ReplyDeleteI bought a box of nectarines and they are really sweet. Now I wish to make this with those nectarines. This looks SOOOOOOO beautiful and delicious at the same time!!
ReplyDeleteSlazem se sa tobom da je jednostavan ali istovremeno i divan.Ovo se uskoro pravi.Hvala Tanja:)
ReplyDeletebaš sočno izgleda, krasan je!
ReplyDeleteKolac izgleda bozanstveno:)
ReplyDeleteThis is just beautiful! WOnderful recipe and photos.
ReplyDeletePredivno i taaaako socno izgleda! I divne boje! :)
ReplyDeleteWOW!
ReplyDeleteIt looks amazing Tanja..I need to get some nectarine ASAP
This cake is absolutely stunning!
ReplyDeletePrekrasna tortica :) izgleda baš sočno!!! :)
ReplyDeleteDein Kuchen sieht einfach köstlich aus! Davon hätte ich jetzt gern ein Stück! ;-)
ReplyDeleteDivan kolac!!obozavam kolace sa breskvama i to bas tako jednostavne:))Imas nagradu kod mene,svrati!Pozdrav
ReplyDeleteHvala svima na divnim komentarima! :)
ReplyDeleteThank you ALL for your sweet comments! Love and appreciate each one!!!
NAMI & SAWSAN: I really recommend this cake, so when you have some nectarines at home, try it, ladies. Hope you will like it like we do here :)
ELIKSIR: Thank you so much for your lovely comment, and for the Award!! I am honoured!
SANDRA: Danke :)
MAJA: Hvala draga Majo, i na nagradici i na divnom komentaru!
Wow, videla ga ja još pre neki dan ali nikako da stanem i napišem komentar... Kolač je predobar i jako mi se dopada što nema jaja, a varijacija na temu voća ima dosta:)
ReplyDeleteLiebe Tanja, guck mal, bitte, hier rein, da wartet nämlich etwas auf Dich.:-)))
ReplyDeletehttp://magiasmoni.blogspot.com/2011/08/burek-mit-fisch-und-gemuse.html
Liebe Grüße
Moni
Nektarine su moje najdraže voće pa mislim da će mi i ovo biti odlično! :)
ReplyDeletewow this looks amazing and mouth watering
ReplyDeletethank you for following muy blog
glad to be ur 200th follower
you have an amazing blog
charishma
http://cheriesstolenrecipes.blogspot.com/
Mislim da svako voce moze na ovu podlogu koja je odlicna !!!!
ReplyDeletedobre recepte imas Tanja!!!!
The cake looks gorgeous!
ReplyDeleteSieht sehr lecker aus. Grüsse...
ReplyDeleteIt looks so beautiful :) need some as soon as possible LOL Great recipe thanks for sharing it with us :D
ReplyDeletetako jednostavno i tako sjajno! mmmmm.....
ReplyDeleteKolac izgleda super, recept je jednostavan i takvih nam u danasnje vrijeme , uzurbano, sve vise treba. Mene zanima bi li se ulje moglo zamijeniti maslacem i ako da, s kojom otprilike kolicinom. Hvala ;)
ReplyDeleteSlazem se, i ja sam uvijek u potrazi za finim, a brzo pripremljenim jelima, radnim danima su uvijek dobrodosli! Sto se zamjene ulja maslacom tice, nisam isprobala, vjerujem da se moze zamijeniti maslacem, ali bi tekstura kolaca sigurno bila drugacija. Ulje kolacu daje dodatnu socnost. Ako isprobate s maslacem, javite utiske! Lijep pozdrav!
Deletejako fino:) ide u bilježnicu i čeka nektarine :)
ReplyDelete