Prije svega se želim zahvaliti svim dragim učesnicima moje 1. nagradne igrice , koja se završila sinoć u 24:00! Svima koji su mi poslali divne recepte svojih najdražih jela, jedno srdačno HVALA na učešću!!! Jako mi je drago što je igrica bila tako dobro prihvaćena, i biće sigurno prilika za još koju! ;) Objava pobjednica/pobjednika će biti za dan-dva, čim stignem da pregledam sve priloge i naravno uspijem napisati novi post... :)
Da mi ovaj post ne bude prekratak podijeliću s vama i jedan vrlo brz, a vrlo efektivan desert, Mascarpone kremu s amarettom i eggnogom koji mi svi rado jedemo (a ponajviše moj dragi ;). Za djecu naravno izostavite alkohol, njima umjesto toga dodajte voće kao npr. maline, kupine ili jagode, dodajte na voće i malo voćnog soka, i sigurno će im se svidjeti!
Für Rezept in Deutsch bitte scrollen:
Sastojci (za 4 osobe):
- 1 vanilin šećer
- 250 g mascarpone
- 250 g Quark-a
- 1 kašika šećera
- 100 g amarettini keksića
- amaretto (3-4 kašike, po želji)
- Eggnog (50 ml, koristila sam ovaj)
- Kakao
Priprema:
- U posudi dobro izmiksati Mascarpone i Quark s vanilin šećerom, šećerom.
- Polovicu amarettini keksića raspodijeliti na 4 čaše, pa ih posuti amarettom.
- Na keksiće staviti sloj mascarpone krema.
- Ponoviti postupak: staviti sloj (sada izmrvljenih) keksića, te opet mascarpone kremu.
- Najgornji sloj treba biti mascarpone krema.
- Staviti u frižider otprilike 30 min.
- Prije serviranja desert preliti eggnog-om i posuti kakao prahom, ili amaretto keksićem i cocktail trešnjicom :)
Mmmh :))))
Mascarpone-Creme mit Amaretto & Eierlikör
Zu Allererst möchte ich mich bei allen lieben BloggerkollegInnen für das rege Interesse an meinem 1. Giveaway/Contest/Spiel :D herzlich bedanken!!! Es macht mir außerordentlich Spaß, Eure Lieblingsrezepte zu durchstöbern, und es sind soooo leckere Gerichte dabei, yummie! :) Die Gewinner gebe ich dann in 1-2 Tagen bekannt!
Heute stelle ich Euch eine recht einfaches, schnell gemachtes, aber sehr leckeres Dessert, vor: Mascarpone-Creme mit Amaretto & Eierlikör. Ist natürlich nichts für Kinder, eine kindergerechte Variante ist aber leicht zu machen: einfach anstelle Amaretto und Eierlikör frische/o.TK Himbeeren, Brombeeren oder Erdbeeren nehmen, und mit etwas Himbeer/Brombeer oder Erdbeersaft beträufeln. Die Kinder (und nicht nur die Kinder :D) werden es lieben!
Zutaten (für 4 Personen):
- 1 Pkg Vanillezucker
- 250 g Mascarpone
- 250 g Quark
- 1 EL Zucker
- 100 g Amarettini
- 3 EL Amaretto
- 50 ml Eierlikör
- Kakaopulver (zum Bestäuben)
- Amarettini, Cocktail Kirschen zur Deko :)
Zubereitung:
- Mascarpone und Quark mit dem Vanillezucker, Zucker in eine Schüssel geben und glatt rühren.
- Die Hälfte der Amarettini auf 4 Dessertschalen verteilen und mit Amaretto beträufeln.
- Mascarponecreme darauf geben. Den Vorgang wiederholen, wobei die oberste Schicht Mascarponecreme sein sollte.
- 30 Min. kalt stellen.
- Vor dem Servieren mit Eierlikör beträufeln (ok, ich habe es regelrecht draufgeschüttet, weil wir alle Eierlikör lieeeeeeben ;), mit Kakaopulver bestäuben und mit Amaretti und ev. Coktailkirschen dekorieren. FERTIG!
Das Dessert schmeckt am nächsten Tag noch viel besser, da die Kekse das Amarettoaroma aufnehmen!
jako fino i lijepo!
ReplyDeleteUh! sto dobro izgleda...
ReplyDeleteSjajno izgleda!
ReplyDeleteBOžanstveno izgleda draga!
ReplyDeletePrekrasnooo!!!!! ;)))
ReplyDeleteSuper izgleda, ali ne znam šta je quark – nešto kao svježi sir?
ReplyDeleteTanya, these your creams are so great and looks incredibly delicious!
ReplyDelete@Tamara, Miodrag, Marijana, Jovana, Tihana: Hvala vam!
ReplyDelete@baba: da, Quark je vrsta svježeg sira (http://en.foodlexicon.org/q0000060.php)
@Eliksir: thank you! mascarpone cream is easy to make, and tastes so... yummie :)
Da znaš, više se neću igrati i vrati mi moje krpice. Ovakva mascarpone krema mi čeka red za objavu, kad' tamo, ti me pretekla!
ReplyDeleteOdlično i fino, garantiram, radila sam nekoliko puta!
Hahaha, ma da sam znala, jos bi malo cekala s objavom! ;) Jedva cekam da vidim tvoju varijantu!
ReplyDeletePredobra kombinacija,krasne fotke!
ReplyDeleteJa ovakve stvari obožavam, a keksi sa Amaretom koje vidim da koristiš su sigurno prefini. Ovde se može poručiti aroma gorkog badema, moram da je nabavim. Stavljala sam Amareto u neke stvari ali nije bio tako intenzivan kao kad probam Tiramisu u poslastičarnici. Sigurno koriste aromu iako je Amareto lepši. Volim deserte u čaši!
ReplyDeletedivan desert, odlična kombinacija i baš po mome :) . A kako tek dobro izgleda..., jako , jako lijepo !
ReplyDelete