2011-03-22

frühlingsfrische Kräuter-Muffins/ proljetni muffini

Spominjala sam već u ranijim postovima kako volim proljeće. Danima kod nas već sija sunce, nevjerovatan je užitak se prošetati gradom. Namjeravam i da podijelim neke svoje (proljetne) foto impresije s vama, ali ne ovaj put :) Pravila sam slane muffine koji, napravljeni sa svježim začinskim biljem upotpunjavaju ovaj poseban osjećaj , odavno od mene priželjkivanog proljeća :)  Recept je odličan, muffini su brzo gotovi, jako su meki i mirisni. Perfektni krušćići za doručak ili večeru!



Für Rezept in Deutsch bitte scrollen:




Sastojci (za 12 muffina):

  • svežanj svježeg peršuna
  • svežanj svježeg dila
  • po želji može i oregano, vlasac...
  • 4 češnja češnjaka 
  • 150 g maslaca
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 kašičica soli






Priprema:

  1. Peć zagrijati na 180 C. Pripremiti pleh za muffine, pripremiti košarice.
  2. Oprati, peršun, dil, ili dr. bilje koje koristite, posušite krpom pa nasitno isjeckajte.
  3. Češnjak ogulite, i sitno isjeckajte.
  4. Istopite maslac, i u njega onda dodajte isjeckano bilje i bijeli luk, i promiješajte.
  5. Brašno i prašak za pecivo u zasebnoj zdjeli promiješajte.
  6. Izmiksajte jaja sa pavlakom, soli, i smjesom- maslac-bilje. Dodajte brašno i kratko (ne predugo) promiješajte.
  7. Napunite košarice za muffine (do vrha), i pecite 20-25 min.
  8. Servirati najbolje još tople.




Prijatno!!!


Frühlingsfrische Kräuter-Muffins
Originalrezept adaptiert.


 
Passend zum Frühlingsanfang gab es heute zum Frühstück superleckere Kräuter-Muffins.
Schnell zubereitet, und in Kombination mit frischen Kräutern, einfach PERFEKT, mmmmh!







Zutaten (für 12 Muffins):

  • 2 große Bund gemischte Kräuter (ich nahm Petersilie und Dill, aber es schmeckt auch mit Schnittlauch, Oregano...)
  • 4 Knoblauchzehen
  • 150 g Butter
  • 250 g Mehl
  • 1 Pkg Backpulver
  • 2 Eier
  • 200 g saure Sahne
  • 1 TL Salz





 
Zubereitung:
  1. Backofen auf 180 C vorheizen. Blechmulden fetten, Kräuter abbrausen, trockenschütteln und die Blättchen grob hacken.
  2. Knoblauch schälen und fein hacken.
  3. Butter schmelzen, Kräuter und Knoblauch vermischen. Die Eier mit saurer Sahne, Salz und der Kräuterbutter verrühren. Die Mehlmischung zügig unterrühren.
  4. Teig in die Blechvertiefungen füllen.
  5. Die Muffins 20-25 Min. backen.
  6. Kurz abkühlen lassen und am Besten noch warm geniessen!  Lecker!                           





 

26 comments:

  1. Vjeruj mi da ću ovaj recept što prije isprobati, čini mi se super a uz tvoje fotografije izgleda savršeno!
    Kiss iz sunčane Rijeke.

    ReplyDelete
  2. Božanstveni su draga Tanja!! Sve nabrojane sastojke obožavam!! :-)))

    ReplyDelete
  3. Obavezno pravim ovaj super aromatični oblačić :D!

    ReplyDelete
  4. Sto je lepo narastao, super. Pozdrav..

    ReplyDelete
  5. Das Kräutermuffintürmchen gefällt mir, ich bin im Moment auch im Muffinrausch;-)

    Ich habe einen Gutschein für Dich!
    http://gourmet-buedchen.blogspot.com/2011/03/japan-es-macht-mich-traurig-und.html

    ReplyDelete
  6. super su, više volim ovakve slane muffine od slatkih

    ReplyDelete
  7. slike su predivne... a i recept treba probati:)

    ReplyDelete
  8. Prekrasni su, ja upravo napisala post o tome kako nemam inspiracije ..... baš su ti krasni ovi muffinu :)

    ReplyDelete
  9. Ovo tako dobro izgleda (i zvuči) da ću morati da ih napravim za vikend. Hvala!

    ReplyDelete
  10. Hvala svima! :))))

    @Tihana: inspiracija ode i dođe, to je sasvim normalno... A kad ti inspiracija opet dođe sam sigurno jedna od prvih koja će da juri na tvoj blog i virne šta si (opet) lijepo napravila! :)

    @Gourmet-Büdchen: Muffins bieten sich zzt. geradezu an. Sind halt soooo hübsch anzusehen, und schmekcen natürlich auch lecker :) Vielen Dank für den Gutschein! LG, Tanja

    ReplyDelete
  11. @Zondra Art: obavezno isprobaj, stvarno su fini muffini. Molim te javi kako vam se dopalo!
    Kiss natrag iz sunčanog Beča! :)

    @Maxivida: Drago mi je da Vam se dopadaju muffini. Biće mi drago da čujem kako (i da li) su se dopali Vama i ukućanima! Lijep pozdrav!

    ReplyDelete
  12. Bozanstvene fotkice! Jako volimo mafine, cesto radim slane sa svakakvim zacinima...

    ReplyDelete
  13. Divno izgledaju ,sličice fenomenalne!

    ReplyDelete
  14. Tanja, baš si me nasmijala: štruca dila (kopra), to bi bilo kao vekna kruha kopra, a vjerujem da ne idu baš 4 češnjaka, već 4 češnja češnjaka. Ma, glavno da kužimo recept, koji bilježim jer muffini divno i primamljivo izgledaju, a i volim raditi, subotom ujutro, baš ovakve, slane.

    ReplyDelete
  15. @Sandra: Hvala, raduje me da ti se dopadaju :)

    @Stocic: hvala puno :)

    @Katarzis: eh bas si me postidjela... naravno da je 4 češnja češnjaka, a za štruce, eto, zeznula sam se... to ti je to kad se rodis i odrastes u inostranstvu, pa na maternjem jeziku onda nekad -bas- lupis ;) Sve ispravljeno!
    Nadam se da mi necete zamjeriti, trudim se maksimalno da tih gresaka bude sto manje ;) Lijep pozdrav!:)

    ReplyDelete
  16. Zamalo da mi promakne ovo...Ja licno vise volim slane verzije od slatkih, pa jos kada imaju ovako dobre 'unutrasnje' osobine kao ovi tvoji ;-)

    ReplyDelete
  17. Oh,these breads look great!It's wonderful proposal,Tanja!

    ReplyDelete
  18. Draga moja, žao mi je ako sam ti pričinila neugodu jer mi to nije bio cilj - brzopleto cijenim po sebi (bolje da me netko upozori na grešku, nego da greška ostane), a ne smislim se da smo svi različiti. Odlično ti pišeš, znam da je teško šaltati se s jednog jezika na drugi. Uf, ovakvi popravci su mi i profesionalno uvjetovani (ali nikada dobro ne iskorigiram samu sebe). Proljetni pozdrav!

    ReplyDelete
  19. Hallo Tanja!
    Bin gerade auf deinen Blog gestoßen und bin begeistert!
    Tolle Rezepte für leckeres Essen, Kochen und Backen....kann nur sagen DANKE!!!
    Bestimmt werd ich aber das eine oder andere Rezept noch ausprobieren.
    Freundliche Grüße aus Mistelbach!
    laura S.

    ReplyDelete
  20. OH! Für neue Frühstücksmuffins-Ideen bin ich immer zu haben! :) Den Dill müsste ich zwar tatsächlich austauschen, aber Muffins sind ja von Natur aus kreative Geschöpfe!
    Danke für die tolle Idee!

    Lg
    Sabine

    ReplyDelete
  21. @Hvala draga Jasna :)

    @Eliksir: I am very glad you like my "spring-ie" muffins! Easy to make and absolutely delicious! :)

    @Laka Kuharica: Ma bila si u pravu :) Lijep pozdrav natrag :)

    @Laura: Vielen lieben Dank :) Es freut mich sehr, dass Du hier auch etwas für Dich interessantes gefunden hast! :)

    Liebe Grüße aus Wien!
    Tanja

    @@Frau V: Vielen Dank für Deinen netten Kommentar! Dill lässt sich mit anderen beliebigen Kräutern sehr gut austauschen... Habe schon verschiedene Varianten probiert, und es war immer sehr lecker :)

    Liebe Grüße,
    Tanja

    ReplyDelete
  22. obozavam muffine :D ovo izgledaj predobro D:

    ReplyDelete
  23. Tanja, napravila sam ih. Veoma su ukusni, ja sam stavila peršun i mladi luk (tri mlada luka, ali sam zato smanjila količinu belog luka na 1 čen). Jedino što meni, recimo, "nije odgovaralo" je što su veoma masni. Umesto 150 bih stavila 100 g putera, možda čak i malo manje. Inače, Volltreffer! :) Hvala na receptu.

    ReplyDelete
  24. @CopyCat: hvala :)))

    @Maxivida: kombinacija s mladim lukom zvuci jako dobro! Sto se kolicine putera tice, tu se potpuno slazem s tobom. Kolicina putera se definitivno moze smanjiti, jer 150 g nije malo na 12 muffina. O tome sam vec razmisljala (da smanjim) ali sam se naposljetku opet drzala originalnog recepta...Drugi put cu i ja smanjiti barem na 125 g :) Hvala puno na feedback-u, i raduje me sto ti se recept dopao!
    Liebe Grüße nach Deutschland! :)

    ReplyDelete

Thank you for visiting & leaving a comment!
Hvala na posjeti i Vašem komentaru!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...