2011-07-10

Blätterteigtaschen mit Hackfleisch/ Pituljice s mesom/ Puff pastry with minced meat

Zbog vrućine ovih dana izbjegavam da "uveliko" kuham, pisala sam to već i prije, sve se svodi na raznorazne salatice i jela koja se brzo spremaju, jer ko će satima kuhati pored još i ugrijane pećnice? :)
Ipak, ponekad je uključim (pa bježim iz kuhinje ;) jer naravno ne može se baš skroz "bez"... Jučer sam napravila pituljice od mesa koje se lako prave, mogu se jesti i toplo i hladno, uz finu salaticu i pavlaku savršen obrok. A recept ide ovako:


For recipe in English please scroll down:





Sastojci (za 12 pituljica):

2 PKG lisnato tijesto (2 x 275 g)
500 g mljevenog mesa (pola-pola, junetina i svinjetina)
2 luka (manja)
3 češnja češnjaka
sol
papar
maslinovo ulje

Priprema:


Nasjeckajte luk. Prodinstajte ga na maslinovom ulju. Onda dodajte  mljeveno meso, dodajte sol i papar po okusu, zatim dodajte sjeckani češnjak i propržite meso nekoliko minuta. Staviti u stranu. Pustite 5 minuta da se ohladi.

Izrežite tijesto u jednake kvadrate,  onda u sredinu tijesta stavite 1,5-2 žlice  mesa svaki , te  krajeve savijte prema sredini i rpitisnite kutove tijesta. Premažite svaku pituljicu jajetom . Peći na 180 C oko 20 minuta, dok pituljice ne dobiju  zlatno smeđu boju.
Poslužite toplo ili hladno. Poslužite sa zelenom salatom i pavlakom.






Die letzten paar Tage habe ich nicht allzu viel gekocht. Es ist einfach zu heiß, da reichen uns schöne bunte (Nudel)Salate,  leichte Kost :) Wir gehen auch öfters essen (in so einem schönem Gastgarten schmeckt doch alles doppel besser :D). Gestern gab es zur Abwechslung mal etwas aus dem Backofen: gefüllte Teigtaschen mit Hackfleisch. Himmlisch lecker, schmeckt sowohl warm als auch kalt, mit einem knackigen Salat und etwas Sauerrahm, einfach toll! Und nun zum Rezept:


Blätterteigtaschen mit Hackfleisch
Quelle: eigenes Rezept
Zutaten (für 12 Teigtaschen):
                                    *2 Pkg Blätterteig (2x 275 g)                                   
*500 g Hackfleisch (gemischt)
*2 Zwiebeln (klein)
 
*3 Knoblauchzehen
          *Salz
*Pfeffer
*Olivenöl

Zubereitung:

Zwiebeln kleinschneiden. In Olivenöl anschwitzen. Hackfleisch hinzugeben, anbraten, Salz und Pfeffer nach Belieben hinzufügen, dann kleingehackten Knoblauch dazu geben und noch 1-2 Min. braten. Zur Seite stellen. Ca. 5 Min. abkühlen lassen.

Den Blätterteig in Quadtrate schneiden, je einen Löffel Fleischfülle darauf geben, Ecken in der Mitte zusammenfassen, mit verrührtem Ei aufeinander kleben und bestreichen. Bei 180 C ca. 20 Min. backen, bis die Teigtaschen goldbraun sind.

Warm oder kalt servieren. Dazu passt grüner Salat und Sauerrahm. 
 








Puff pastry with minced meat (Source: own recipe)


Ingredients (makes 12 pastries):
2 pkg puff pastry (2 x 275 g)
500 g minced meat
2 onions (small)
3 garlic cloves
salt
pepper
olive oil


Directions:
Chop onions. Fry in olive oil. Fry minced meat, add salt and pepper (to taste), then add chopped garlic and fry for another 1-2 minutes. Set aside. Let cool.

Cut  pastry into squares , then add on each a spoonful of meat, then  stick the  pastry  corners  to the middle, stick with beaten egg. Bake at 180 C for about 20 minutes, until the pastries are golden brown.

Serve warm or cold. Serve with green salad and sour cream.

Enjoy!:)






















19 comments:

  1. Oh, Tanja, wie lecker diese Blätterteigtaschen nur aussehen! Ich habe schon mal Blätterteighappen mit Hackfleisch gemacht, aber Dein Vorschlag ist viel eleganter. Muss ich unbedingt probieren. Die Fotos sind wunderschön, wie immer.:-)))
    Einen schönen Abend noch!
    Liebe Grüße
    Moni

    ReplyDelete
  2. Odličan recept i prekrasne pitice. Bravo!

    ReplyDelete
  3. Super izgleda, bas lepo...Pozdrav.

    ReplyDelete
  4. Super brzo i ukusno.Kao i uvek u tvojoj kuhinji;)))(Ovo zadnje)

    ReplyDelete
  5. Tanja moja, predobro izgleda! Slike su ti savršene, a ovo stvarno volim!
    Kod nas u Dalmaciji zapravo vrućina ne predstavlja neki problem jer smo uvik blizu mora ili pećnice, a poznati smo po brujetima, rižotima i raznim morskim plodovima tako da je pećnica ključan sastojak, nakon čega slijedi more.

    ReplyDelete
  6. Kod tebe je pravo leto sudeci po fotkama, ovo tako fino izgleda i volim ovakve paketice sa nekim ukusnim nadevom...slicice su prelepe!;))

    ReplyDelete
  7. uh, što ti je ovo fino! I super izgledaju. Svi izbjegavamo pretjerano kuhanje ovih dana, ali kao što kažeš, ne može se baš skroz ebz kuhinje, tu i tamo :)

    ReplyDelete
  8. Jako dobar prijedlog, jer, bez obzira kako je vruče, familija traži konkretne stvari. Zgodno mi je i ime "pituljice", još to nisam čula, ali jako je dobro!

    ReplyDelete
  9. Izvrsna ideja! Jest da i ja bježim od pećnice ali, kada se mora mora se!

    ReplyDelete
  10. mmmmmm So delicious looking Tanja! I love this...Odlicno izgleda!!

    ReplyDelete
  11. Tanja, great recipe! I love anything with puff pastry!
    The pictures are magnificent!

    ReplyDelete
  12. Looks sooo goood!
    I like adding some curry poder (Madras) or Garam masala...YUM!

    ReplyDelete
  13. Ja sam par dana zaobilazila kuhinju sada kada je kod nas 38 stepeni, ali šta se mora nije teško. Evo brodet se krčka a i kukuruz se kuva (greota da propadne) doduše u ranim jutarnjim satima. Kada pravim testo onda ga pravim u velikoj količini i zamrznem pečeno pa sebi skratim muke. Divno si ih preklopila.

    ReplyDelete
  14. nema me neko vreme i zamalo da propustim ovaj recept! Ponovo bravo za tebe:).Odlicno.

    ReplyDelete
  15. Your blog is amazing. The food and photos are exceptional. I am really impressed.

    ReplyDelete
  16. Perfect picnic fare! (I'm visiting from The Culinary Lens.) Plan to bookmark your blog right after I post this comment. :)

    ReplyDelete
  17. Hvala SVIMA na divnim komentarima! Tako mi je drago da vam se sviđaju moje pituljice :)

    JELENA- joj, divim ti se , da na visokim temperaturma krčkaš kukuruz. Ali, s druge strane, stvarno je greota da propadne (i ja ga jako volim).

    MAKI- Hvala puno :)

    KIM BEE- Thank you so much for leaving such a lovely comment! Thank you so much for stopping by!

    A LITTLE LUNCH.COM- Thank you :) Thanks for visiting my blog!

    ReplyDelete

Thank you for visiting & leaving a comment!
Hvala na posjeti i Vašem komentaru!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...