For Recipe in English please scroll:
U kuhinji mi je preostalo dosta banana koje već danima čekaju da se pojedu- ali njima niko ni da priđe, tako da one ne bi propale napravila sam Bananabread onakav kakav mi volimo: s bananama, sjeckanim lješnjacima, sjeckanim bademima i ovaj put, kao dodatak- šaka sušenih cranberrija. Kruh je divno sočan, mirisan, mek...Ovaj put sam stavila previše banana (pa ga je bilo teže sjeći na lijepe kriške), ali ukus je bio fenomenalan... Ovaj kruh se kod nas smaže a da se čestito ni ne ohladi! A taj miris, aaaaaa neopisiv :)
Sastojci:
- 4 jako zrele banane (ovaj put sam stavila 6 !)
- 2 jaja
- 100 g sjeckanih lješnjaka
- 70 g sjeckanih badema
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer (bourbon)
- prstohvat soli
- 5 kašika (suncokretovog) ulja
- 250 g brašna
- 1,5 pakovanja praška za pecivo
- 150 ml tečnog jogurta
- 50 g sušenih cranberrija
PRIPREMA:
Tijesto:
- Namastiti pleh (12x35 cm). Zagrijati peć na 175 C.
- Izmiješati brašno i prašak za pecivo. Oguliti banane i isjeckati na sitne komadiće. Isjeckati lješnjake i bademe.
- u zasebnoj posudi mikserom (na najjačem stupnju) izmutiti jaja, dodati vanilin šećer, so i ulje 1 minutu.
- U tu masu naizmjenice dodavati tečni jogurt, brašno, prašak za pecivo, sjeckane lješnjake i bademe, brusnice. Izmiješati varjačom.
- Tijesto izliti u namašteni pleh.
- Peći otprilike 45-55 minuta (test s čačkalicom)
- Nakon pečenja kruh ostaviti 10-tak minuta da se ohladi u plehu. Servirati toplo ili hladno :)
Nussiges Bananenbrot mit Cranberries
Originalrezept von mir adaptiert.
Zutaten (für Kastenform 12x 35 cm):
4 sehr reife Bananen
2 Eier
2 Eier
100 g gehackte Haselnüsse
70 g gehackte Mandeln
100g Zucker
1 Pkg Vanilin Zucker (Bourbon)
1 Prise Salz
5 EL Sonnenblumenöl
250 g Mehl
1,5 Pkg Backpulver
150 ml Buttermilch
50 g Cranberries (getrocknet)
Zubereitung:
- Kastenform fetten. Backofen vorheizen. Ober/Unterhitze: 175 C
- Bananen schälen und in Stückchen schneiden. Haselnüsse und Mandeln hacken.
- Eier, Zucker, Vanillezucker, Salz und Öl mit dem Handrührgerät auf höchster Stufe 1 Minute schaumig schlagen.
- Das Backpulver mit dem Mehl mischen, und dann die gehackten Nüsse mit der Buttermilch zügig unter die Eier- Zuckermasse rühren.
- Teig in die Form füllen.
- Backzeit: 45-55 Min. (Gartest mi Zahnstocher)
- Nach dem Backen ca. 10 Min. ruhen lassen, dann aus der Form lösen, auskühlen lassen und geniessen!
Das Bananenbrot ist wunderbar nussig, sehr saftig und der Geruch ist einfach unbeschreiblich lecker! Gehört zu meinen Lieblingsrezepten! :)
Recipe in English:
NOTE: I forgot to add 2 eggs in the engl. recipe sheet!!!
Pa ovo ti je super recept. Pozdrav.
ReplyDeleteSJAJAN HLEBIĆ DRAGA!!
ReplyDeleteOpet jedan predivan recept ;))
ReplyDeleteObozavam banana-bread...i ja pravim sa ljesnicima ;-) Cranberries dodju kao lijep kontrast - ukusom i bojom.
ReplyDeleteHvala Surac, Jovana, Just Cake Girl :) Mi ga jako volimo jesti!
ReplyDeleteJasna, bas mi je odlicna mi je kombinacija sa ljesnjacima! Sa cranberrima sam kruh pravila po prvi put i meni se bas dopalo... Kao sto kazes, lijep je kontrast, i ukusom i bojom. Pozdrav :)
Kakvi bogati sastojci, samo malo džema i to je to!
ReplyDeleteodličan recept. ja sam jela neke bananabreads koji mi se nisu svidjeli, ali ovaj recept je stvarno odličan
ReplyDeletehört sich sehr saftig an, könnte ich mir auch als festen Kuchen vorstellen.
ReplyDeleteDraga Jelena, ja sam uz bananabread samo pila mlijeko, meni nije trebalo nista dodatno :D, a dragi maze ili nutellu ili samo maslac... Ali vjerujem da i dzem odlicno ide uz to :) Probacu iduci put! Lijep pozdrav!
ReplyDeleteHvala Andrea :) Pozdrav!
Hallo Gourmet-Büdchen,
ja, ich glaube auch, dass dieses Bananenbrot auch als fester Kuchen serviert werden könnte. Ich würde ihn nur noch mit einer feinen Schokoglasur überziehen (bin ja einschokoholic :D). Liebe Grüße, Tanja
Svidja mi se ova tvoja obogacena verzija!
ReplyDeleteGuten Morgen liebe Tanja
ReplyDeletesieht so lecker aus dieses Bananenbrot hat mich an mein Früchtebrot erinnert
Nehme mir eine Scheibe :)))
liebe Grüße
Leyla
Hvala ti Mihaela, malo obogacena varijanta ponekad nije naodmet. Ne uvijek, ali ponekad ;)
ReplyDeleteLiebe Leyla, bitte, bitte, greif' zu ;)
LG! Tanja
Nekako mi banane vise leze u nekoj kremastoj varijanti, mada kombinacija sa lesnicima,bademom i brusnicama zvuci veoma zanimljivo. Mislim da cu uraditi probu za vikend!
ReplyDeleteVolim banane. Ovakav kruh mi se sviđa kad je s čokoladom, a bez orašastih plodova:)
ReplyDeleteOdlično Tanja, bilježim recept.
ReplyDeleteHmmm...da läuft einem das Wasser im Mund zusammen...
ReplyDeleteTresi Mesi, stvarno je ukusan i socan hljeb u kombinaciji s bananama. Bilo bi mi drago da me izvijestis kako (i da li :D) ti se svidio bananabrad u ovoj varijanti! :) Pozdrav :)
ReplyDeleteSanela, hvala na komentaru! Nemam ni ja nista protiv cokolade u kruhu, kombinacija banane i cokolade je nenadmasiva! ;) A orasasti plodovi se ne moraju staviti, varijante su bezbrojne...
Jubistacha, hvala, i molim te javi kako ti se dopao kruh...:)
Hallo Frau V,
ReplyDeleteich danke Dir :) Bei uns zuhause lieben es alle, da so schön saftig lecker...
Liebe Grüße,
Tanja
Tanja ovaj recept ću odmah pospremiti u moj fail gdje su mi najdraži recepti koje i sama ponekad isprobavam.
ReplyDeleteOdlično izgleda,sastojci su super a ja se bacam već slijedeći tjedan na posao i nadam se da će moji ukućani biti zadovoljni sa ovim finom poslasticom.
Lijep pozdrav.
Hi Tanja, dein Brot sieht sehr gut aus!
ReplyDelete@Zondra Art: Jako mi je drago da Vam se recept dopada! Javite obavezno kako se Vama i vasim ukucanima svidio kruh! :)
ReplyDeleteLijep pozdrav u Rijeku! :)
@Paprika: Vielen Dank Paprika! LG :)