Last weekend was a long weekend for us, three free days with my husband, we had wonderful weather in Austria and so we decided to go out and enjoy nature & culture on our free days. The first day we spent in Schönbrunn Palace and Gardens, but unfortunately I had no camera with me that day. I forgot it, shame on me! The second day we decided to visit the Lainzer Tiergarten. Here are some facts (source: Wikipedia) that might be of interest: The Lainzer Tiergarten, is a 24.50 km² wildlife preserve in the southwest corner of Vienna, Austria, and 80% of it being covered in woodland. It dates back to 1561, when Ferdinand I of Austria
created it as a fenced-in hunting ground for his family to use. Since
1919, it has been open to the public. Its name consists of its location
by the Lainz district of Vienna's 13th District, and Tiergarten, which means zoo (literally, "animal garden"). Today the Lainzer Tiergarten is home to between 800 and 1,000 wild boars 200 to 250 fallow deer approximately 700 mouflons, and 80 to 100 red deer (elk).
There is one museum located within Lainzer Tiergarten: the Hermesvilla. Emperor Franz Joseph I gave it to his wife Empress Elisabeth (nicknamed "Sisi"), and he called it the "castle of dreams.“ The name of the villa refers to a statue of Hermes
made of white marble that is located in the garden of the villa. Today,
the Hermesvilla is noted for its art and natural setting, and is used
by the Vienna Museum for special exhibitions on cultural history.
It was a fun day, no stress, just exploring and enjoying... If you have the chance to visit Lainzer Tiergarten, do it, you will love it!!
Prošli, produženi vikend smo suprug i ja proveli opušteno, bez stresa,
iskoristili smo maksimalno lijepe, sunčane dane, uglavnom u prirodi. U nedjelju smo posjetili palaču i vrtove
Schönbrunna, Gloriettu iznad parka, i Paviljon Palmi, ali sam nažalost
zaboravila fotoaparat pa ćete mi na riječ morati povjerovati da je bilo
prelijepo.:) Imam u planu da nekad napišem post o Schönbrunn-u, a pošto
nerijetko odemo u šetnju prekrasnim vrtovima, biće sigurno prilike da
to i lijepo fotografiram. U ponedjeljak smo po prvi put posjetili
zoološki vrt "Lainzer Tiergarten", i to smo povezali s razgledavanjem dvorca i muzeja Hermesvilla.
Ako vam se nekad pruži prilika da posjetite Lainzer Tiergarten i dvorac Hermesvilla, obavezno posjetite muzej, gdje se redovno organiziraju izložbe, ili posjetitie privatne odaje carice Elizabeth "Sisi". Evo i nekoliko sličica...:)
Na kraju posta ćete naći i receptić za savršeno osvježavajuće "grickalice"s kivijem za tople dane. Uživajte!
Na kraju posta ćete naći i receptić za savršeno osvježavajuće "grickalice"s kivijem za tople dane. Uživajte!
Hermesvilla- front view |
Fountain in the courtyard of the Villa |
Garden impressions |
Restaurant "Artner" in the Hermesvilla |
Coffee break :) |
Posing with M. :) |
And last, but not least, a very easy recipe, more an idea for frozen treats: Frozen Kiwi Pops! Dip a fruit of your choice (kiwi, strawberry, banana) in melted chocolate and freeze, it is so easy and delicious!
Frozen Kiwi Chocolate Pops
Potrebno je:
kiwi (2-3 komada)
drveni štapići
(u nedostatku štapića za sladoled sam upotrijebila čačkalice-
ako pravite djeci, naravno one ne dolaze u obzir!)
čokolada po izboru (kvalitetnija)
1 žlica ulja
kokos (po želji)
Priprema:
Isjeći kiwi na deblje kolutove, ako su prekiseli, pošećeriti, poredati na papir za pečenje.
Staviti u zamrzivač otprilike 20-30 minuta.
U međuvremenu istopiti čokoladu na pari, i dodati žlicu ulja.
U napola smrznute kolutove kivija zabosti štapić, pa umočiti u otopljenu čokoladu. Po želji uvaljati u kokos.
Poredati na papir za pečenje i vratiti u zamrzivač da se stegne.
Prije serviranja izvaditi i staviti u frižider 5-10 minuta, da kivi malo popusti, onda su najljepši! Uživati :)
Genijalna ideja! Mogla bih tako i s jagodama :)
ReplyDeleteDa, s jagodama su fenomenalne :)
DeleteTanja, prekrasan post. Fotke super, uživala sam. Recept je baš idealan za prolječe :).
ReplyDeletePreslatke su mi one patkice i ovi kiwi pops. A i svjeze vjencani su slatki :) naravno i ostale su fotografije jako lijepe. Hvala ti sto si me podsjetila na ovaj predivni vrt, dugo nismo bili a posebno ne otkako je Artner otvorio u Hermes vili. Obicno bismo otisli u jesen odnijeti pune vrece kestena za ove lijepe srne i jelene, koje bi djeca nabrala po Prateru. A zadnje vrijeme niti to :(
ReplyDeleteHvala Mare :) Mi smo bili prvi put tamo, i jako nam se svidjelo, ja lično volim lijepo uređene vrtove, prirodu, o životinjama da ne govorim... Nažalost ni mi ne idemo više često na cjelodnevne izlete zbog nedostatka vremena :(
DeleteFotke su fenomenalne.. baš vam je bilo lijepo.
ReplyDeleteSlažem se da bi receptić bio super i s jagodama..
Hvala Anja :)
DeleteWow Hermesvilla is so beautiful! The garden is very pretty too. Your frozen kiwi sounds so easy to prepare and love chocolate covered fruits!
ReplyDeleteThank you, Nami! Yes, Hermesvilla is really worth visiting! Frozen fruit is a great alternative to popsicles, is so easy to make and tastes great!
DeleteO, Bože, kako samo volim Beč!!!
ReplyDeletePredivne fotografije, uživala sam. A slika gde si sa dragim - tek onda sam se udubila u sličicu-avatar, jer na prvi pogled na toj sličici izgledaš daleko starije. A na ovoj u ovom postu - tek devojčurak :-)
Pozdrav, imenjakinjo!
Opasna, ma kakav djevojčurak, 38 mi je punih... Nisam znala da smo imenjakinje :) Pozdrav :)
DeleteMoram se vratiti u Beč:) I zbog Naschmarkta i zbog toga kad smo bili je bio početak 12 meseca i smrzavali smo se. Bilo je predivno isto ali bih volela da vidim grad u prolećnom ili letnjem fazonu.
ReplyDeleteVidela sam nešto slično sa jabukom i jako mi se svidelo kako izgleda. Sa kivijem je sigurno super:)
Nevena, Naschmarkt je meni najdraža tržnica, svaki put se izgubim u egzotičnim začinima i svakojakim jestivim delicijama :) Ako ti se pruži prilika da posjetiš Beč u proljeće ili ljeto, vjerujem da ćeš biti oduševljena prekrasnim vrtovima, tržnicama, šetalištima...
DeleteSmrznute jabuke još nisam probala, ali je odlična ideja, trebam isprobati!
Beautiful photos, Tanja. Your frozen kiwi pops are so cute!
ReplyDeleteThank you Laura!
Deletevas dvoje ste jako slatki :)
ReplyDeletekrasan post!
Hvala Tamara :)
DeleteI am amazed with such a beautiful and serene place. Just looking at your photos feel like my stress is being taken away. Really amazing! Your frozen kiwi pops is very pretty. :)
ReplyDeleteThank you Ray :)
DeleteObožavam dvorce, a sviđaju mi se i njihovi parkovi. Sudeći po fotkama, odlično ste proveli vrijeme i lijepo se zabavili. A za kraj, pravo osvježenje, a posebno me oduševio preljev od čokolade i kokos.
ReplyDeleteHvala Tamara!
DeleteUživala sam čitajući i gledajući slikice,odličan post.a recept je zanimljiv jako.
ReplyDeleteHvala :)
DeletePredivne slike i odlican post. Frozen kiwi pops izgleda neodoljivo ukusno, moracu da isprobam:)
ReplyDeleteHvala Nataša :)
DeletePredivan post. Super ideja s kivijem. Moram samo nabaviti štapiće ;)
ReplyDeleteHvala :) Ma i meni je nestalo štapića, pa sam spontano odlučila da upotrijebim čačkalice...
DeleteBeč izgleda divno na tvojim slikama!
ReplyDeletePozdrav za vas dvoje!
Ideja sa kivijem je super!
Hvala draga Irena :)
DeleteSve mi se svidja. I Beč i zamrznuti kivi i mladenci. :)
ReplyDeleteHvala Zoka :)
DeleteKivi tako rijetko koristim da je ovo odlična ideja.
ReplyDeleteA slikice očaravajuće
Hvala :) I ja bih kivi mogla češće koristiti, obično ga ubacujem u jogurt ili smoothie, a ovo je zgodna ideja za ljetne dane...
DeleteIzgleda kao divan vikend! Predivne fotke Tanja, a recept je fantastican! Odlican post!!
ReplyDeleteDa da, bilo nam je super! Hvala Sandra :)
DeleteLijepe fotografije, a ovo s kivijem izgleda baš fino :)
ReplyDeleteHvala :)
DeleteBaš preljepo i divno. Hvala ti za ove WÜNDERSCHöNE fotografije i sve napisano oko vašog izleta. Baš divno.
ReplyDeleteJedan fan tvojega BLOGA više iz Slovenije.
THANK YOUUUUU
Hvala na komentaru i na posjeti mom blogu! Pozdrav iz Austrije u Sloveniju!:)
DeletePredivan vikend i predivne slike Tanja! Vidi se da ste uživali :) Molim te, nemoj drugi puta zaboraviti fotić, ja jako uživam u tvojim postovima :)
ReplyDeleteGrickalice su baš predivne iljetne :) Do sada sam radial samo s bananama, probat ću i s kivijem :)
Hvala draga Majo!:) Ma ne znam ni sama gdje mi je nekad pamet, tek sam na pola puta skužila da mi je fotoaparat ostao kući ;) Smrznute banane su mi fantastične, nisam ih dugo radila, baš bi ih mogla ovih dana spremiti! Pozdrav :)
DeletePredivan post,slike su me posebno oduševila,uživala sam..ti si stvarno kao djevojčica..a ova slastica sa kivijem je stvarno šećer na kraju:)
ReplyDeleteHvala Nely :)
DeletePrekrasan post, a kiwi popsi se baš uklapaju u priču!!!
ReplyDeleteMalo slatka na kraju posta nije naodmet, zar ne? :) Hvala Tihana!
Deletelove all your pics!!! angie from germany
ReplyDeleteThanks for commenting Stricksonne!
DeleteGanz liebe Grüße nach Deutschland!:)
Jako lijepo ste proveli produženi vikend , u Beču ima toliko krasnih mjesta za prošetati i uživati, drago mi je što sve to možete iskoristiti. I jako mi je drago vidjeti vas :)
ReplyDeleteDesert je super, nisam preveliki ljubitelj kivija, ali išlo bi ovo i sa nekim drugim voćem. Super izgleda !
Hvala Branka! Beč pruža bezbroj mogućnosti da se lijepo provede (slobodan) dan, nažalost bi toga moglo biti malo više ;) Umjesto kivija možeš upotrijebiti i banane, jagode, grožđe, po želji! Pozdrav :)
DeleteIt's been several years since my visit to Austria and it was in winter--lovely pictures, Tanja. Thanks for taking us Lainer Tiergarten with you.
ReplyDeleteNow these pops, so easy and how great would they be on a warm day!
Amazing place and beautiful photos Tanja!
ReplyDeleteKiwi pops are a cute idea ;) I try
Thank you for those amazing pictures Tanja..I loved them all but my favorite is the one with the ducks..it is so beautiful
ReplyDeleteI love the idea of the fruit pops..healthy and cool
osvežavajući , lagani recept taman za ove tople dane .. voće i čokolada su uvek dobitna kombinacija . Neki ih čak nazivaju i ljubavni zalogaji . A za Beč se spremam već godinu i po i uvek nešto iskrsne. Ne treba ništa planirati. Ali kad dodjem... pravac dvorac , slastičarne i druge znamenitosti .Hvala na učešću i ljubim te :*
ReplyDelete